Konkurs za najbolju digitalnu fotografiju


Povodom početka mektebske 2022/2023. godine, Muftijstvo tuzlansko raspisuje:

K O N K U R S

ZA NAJBOLJU DIGITALNU FOTOGRAFIJU

Pravo prijave na konkurs imaju svi polaznici mektepske pouke koji su upisani u jedan od mekteba na području Muftiluka tuzlanskog.

Tema fotografije je: Moj mekteb, moja temeljna škola islama

Fotografije se dostavljaju na mail adresu: konkurs@edu.muftijstvotz.ba do 25. oktobra 2022. godine.

Jedan kandidat može prijaviti najviše dvije fotografije.

U tekstu maila potrebno je napisati: ime i prezime kandidata, kontakt broj telefona, naziv džemata u kojem kandidat pohađa mektepsku pouku ili naziv mekteba, te ime i prezime imama/muallima.

Za ukupno pet najboljih fotografija Muftijstvo tuzlansko će dodijeliti prigodne nagrade. Dvije najbolje fotografije će odabrati stručni žiri, a nagrade će dobiti i tri fotografije s najviše glasova/lajkova na Facebook stranici Muftijstva tuzlanskog.

Napomena:

Autorska prava za fotografiju moraju biti ispoštovana. Radovi za koje se utvrdi da su plagijat neće biti prihvaćeni. Minimalna veličina fotografije je 3MB a format jpeg. Fotografija može biti obrađena u okvirima osnovnih načela obrade fotografije, a intervencije poput grafičkog dizajna neće biti prihvaćene.

Rezultati Konkursa će biti objavljeni na službenoj stranici Muftijstva tuzlanskog  www.muftijstvotz.ba a pobjednici će o mjestu i datumu uručenja nagrada biti naknadno obavješteni.


Be the first to comment

Leave a Reply