Džemat Nahvioci: Proučena hafiska dova 7. čelićkom hafizu Ajdinu Sinanoviću


U nedjelju 13. avgusta 2023. godine u džematu Nahvioci (Medžlis IZ Čelić) nakon podne-namaza proučena je hafiska dova hfz. Ajdinu Sinanoviću.

Nakon klanjanja podne-namaza i obraćanja mjesnog imama Senahid-ef. Mujčinovića, prisutnima se obratio glavni imam MIZ Čelić Džemal-ef. Šadić. Poselamio je prisutne i uputio čestitku hfz. Ajdinu Sinanoviću na sticanju titule hafiza.

Kao izaslanik muftije tuzlanskog dr. Vahid-ef. Fazlovića, prof. hfz. Mirnes-ef. Spahić je prenio selame i čestitke muftije. Istakao je činjenicu da je hfz. Ajdin 7. čelićki hafiz, kao i 96. hafiz Behram-begove medrese u Tuzli i 14. hafiz u 345. generaciji.

15. hafiza je proučilo odlomke iz Kur´ana, hfz. Ajdin je proučio posljednje sure iz Kur´ana, a hafisku dovu je proučio njegov muhaffiz, prof. hfz. Abdullah-ef. Kapo.

Kao izaslanik reisul-uleme dr. Husein-ef. Kavazovića, dr. hfz. Abdul-Aziz Drkić je prenio selame i čestitke reisul-uleme. Rekao je da hfz. Ajdina ne poznaje lično, ali je upoznat da se tokom školovanja u medresi isticao lijepim ahlakom. U ime reisul-uleme, uručio je hfz. Ajdinu diplomu za uspješno položen hifz pred Komisijom za polaganje hifza Rijaseta IZ u BiH.

Ajdin Sinanović, sin Šehzada i Adise, rođen je 15.4.2002. godine. Pohađao je mekteb u džematu Nahvioci pred muallimom Senahid-ef. Mujčinovićem. Završio je Behram-begovu medresu 2021. godine, i broji se kao 14. hafiz u 345. generaciji ove škole. Ajdin je član projekta Šefi’ kojeg vodi Fondacija “Hifz Časnog Kur'ana”. Muhaffiz mu je bio hfz. Abdullah Kapo, profesor u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Iskrene čestitke upućujemo hafizu Ajdinu, njegovoj porodici, džematskom muallimu, muhaffizu, Behram-begovoj medresi u Tuzli i Islamskoj zajednici u BiH.

    


Be the first to comment

Leave a Reply