Ženski aktivizamPredavanje za žene u džematu Čaršija Čelić

U okviru aktivnosti Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam, u subotu 30.03.2019. godine, nakon akšam-namaza u Čaršijskoj džamiji u Čeliću održan je prigodan program, predavanje i druženje žena. Prisutnima se obratio i iskazao dobrodošlicu glavni imam Džemal ef. Šadić, koordinator Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam Medžlisa IZ Čelić prof. Nasiha Mujčinović i koordinator ispred džemata Čaršija Čelić Enisa Džinović. Prisutnima se prigodnim predavanje obratila prof. Enisa Okanović. Nakon jacije-namaza nastavljeno je druženje uz kahvu i kolače.


Predavanje za žene u džematu Čaršija Koraj

U petak 15.03.2019. godine poslije akšam-namaza u džematu Čaršija Koraj održano je predavanje za žene. Predavanje je održala prof. Amira Ramović na temu: “Osobine žene muslimanke.” Predavanju su prisustvovale aktivistkinje ispred Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam Medžlisa IZ Čelić i Medžlisa IZ Brčko. Pored džamijskog kompleksa, u svrhu realizacije ove svečanosti, korištene su prostorije tekije Koraj Čaršija. Lijep ambijent i topla dobrodošlica domaćina uljepšali su ovo druženje naših sestara muslimanki. 


Mevlud za žene u džematu Nahvioci

U nedjelju 03. februara organizovan je mevlud za žene u džamiji džemata Nahvioci, MIZ Čelić.
Program su izvele muallime i koordinatorice za  brak i porodicu, te polaznice mekteba.
Na početku svečanosti prisutne je poselamio imam džemata Nahvioci, Senahid-ef.Mujčinović, a predavanje je održala  profesorica Hasiba Saračević, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog.

Riječi dobrodošlice i zahvalnosti za prisustvo i učešće u ovoj svečanosti uputila je profesorica Nasiha Mujčinović, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Čelić.

Mevludu su prisustvovale džematlijeke iz Srebrenika, Janje, Brčo ( Rahić, Ograđenovac, Maoča..) kao i iz svih džemata sa područja MIZ Čelić.


Obilježen Svjetski dan hidžaba

1. februar u svijetu se obilježava kao Dan hidžaba, ustanovljen na prijedlog Nazme Khan iz New Yorka koja je željela podstaknuti nemuslimanke da na jedan dan dožive iskustvo nošenja hidžaba.

U povodu Dana hidžaba, u četvrtak 31.01.2019. godine u tekiji Koraj Čaršija poslije jacije-namaza održano je predavanje za žene. Gost predavač je bila muallima Amina Halilović. Nakon predavanja vrijedne džematlijke Koraja su napravile tradicionalno bosansko jelo – ćeteniju. Ciklus predavanja za žene se nastavlja u terminu četvrtkom poslije jacije-namaza.


Radno-konsultativni sastanak koordinatorica MIZ Čelić

U subotu 24.11.2018. godine, poslije podne-namaza, u prostorijama džamije u Vražićima, u bosanskoj sobi, održan je radno-konsultativni sastanak koordinatorica MIZ Čelić s koordinatoricom Muftijstva tuzlanskog profesoricom Hasibom Saračević. 
Prije početka sastanka, učenica Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, Selma Bećirović proučila je nekoliko ajeta Kur'ana Časnog.
Riječi dobrodošlice u ime Medžlisa uputila je koordinatorica MIZ Čelić, prof. Nasiha Mujčinović, koja je ujedno i govorila o radu Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam u proteklom periodu. 
Profesorica Hasiba Saracevic je govorila o ulozi žene u porodici, u zajednici i društvu u cjelini. 
Koordinatorice džemata su predstavile svoj rad u džematima. 
Vrijedi istaći da aktivistice ovog Odjela ulažu svoje vrijeme u zajednicu i dobro, u nadi da ce svojim primjerom motivirati i druge, jer nagrada za dobro je samo dobro.