Rad sa omladinomKompletirana Halka tefsira na Medžlisu IZ Čelić

U nedjelju 10. marta 2019. godine u džematu Nahvioci poslije jacije-namaza održana je Halka tefsira. Zajedničkoj halki tefsira u džematu Nahvioci prisustvovao je 51 slušalac. Prisutne je poselamio mjesni imam Senahid ef. Mujčinović. Svojim prisustvom halku je podržao i koordinator za omladinu Hasmir ef. Okanović.  Time je kompletirana i zaokružena Halka tefsira na Medžlisu IZ Čelić. 


Halka tefsira u džematu Ratkovići

U nedjelju 10.02.2019. godine poslije jacije-namaza održana je četvrta po redu zajednička Halka tefira Mreže mladih Medžlisa IZ Čelić. Domaćin održavanja halke bio je džemat Ratkovići. Na halki su prisutni bili imami, koordinatori rada sa omladinom, omladina i džematlije. Naredna Halka hadisa je 10. marta u džematu Nahvioci.


Halka tefira u džematu Kovačevići Koraj

Mreža mladih Medžlisa IZ Čelić nastavlja sa projektom Halke tefsira sure Jusuf “Najljepše kazivanje”. Ovaj put domaćin održavanja halke bio je džemat Kovačevići Koraj. Halka je održana u nedjelju 20.01.2018. godine poslije jacije-namaza u prostorijama džamije ovog džemata. Na halki su prisutni bili imami, koordinatori rada sa omladinom i omladina.


Halka tefsira u džematu Čaršija Čelić

Halka tefsira održana je 21. decembra 2018. u džematu Čaršija Čelić poslije jacije-namaza. 
Prisutnoj omladini se na početku obratio glavni imam MIZ Čelić Džemal ef, Šadić.
Halku tefsira je vodio Rusmir ef. Šerifović