Predstavnici Medžlisa IZ Čelić posjetili Vakufsku direkciju


Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović primio je danas u sjedištu Vakufske direkcije predstavnike Medžlisa IZ Čelić, glavog imama Džemala ef. Šadića i predsjednika Medžlisa Saliha Karamujića.

Tom prilikom razgovaralo se o vakufskim projektima i prioritetima na području ovog medžlisa, kao i o iznalaženju potencijalnih donatorskih sredstava.

Predstavnici Medžlisa posebnu pažnju su posvetili projektu izgradnje džamije u džematu Donji Humci za koji postoji projektna dokumentacija i moguće je odmah krenuti u realizaciju ovog projekta. Pored ovog projekta direktor Vakufske direkcije i predstavnici Medžlisa razgovarali su i o drugim pitanjima i aktivnostima vezanim za vakufsku imovinu na području ovog medžlisa, posebno o poštivanju normativnih akata koja tretiraju vakufsku imovinu.

Dr. Zajimović je istakao da je Vakufska direkcija putem srodnih institucija do sada podržala mnogobrojne vakufske projekte na području velikog broja medžlisa, te da će nastojati i Medžlisu IZ Čelić pomoći u realizaciji navedenih projekata.

Na kraju sastanka predstavnici Medžlisa IZ Čelić su se zahvalili dr. Zajimoviću na prijemu i podršci koju Vakufska direkcija pruža medžlisima te izrazili nadu da će se saradnja ojačati i nastaviti sa Medžlisom IZ Čelić.


Be the first to comment

Leave a Reply