Predramazanski obilazak porodica šehida Koraja


U ponedjeljak 20. aprila 2020. godine upriličen je predramazanski obilazak porodica korajskih šehida. U ovom hairli projektu učestvovali su Mersudin ef. Nakičević, Muhamed Murselović i Edis Musliji, a  obišli su 36 porodica, kao i porodicu rahmetli Mehmeda Arnautovića iz Vražića koji je poginuo prilikom povratka na Gajeve.

Porodice naših šehida žive u različitim mjestima tako da su danas obiđeni Koraj, Gajevi, Čelić, Brčko, Brka, Vražići i Šibošnica. Veoma smo radosni što smo uspjeli otvoriti vrata svih naših šehidskih porodica, ali smo žalosni što su sve porodice istakle jednu žalosnu istinu, a to je da ih do sada niko nije obilazio.

Ovo nije bila akcija dijeljenja paketa već samo predramazanski obilazak naših najvrjednijih porodica. Ovo će nam ako Bog da ostati tradicija, da se više nikada ne ponovi da te porodice kažu kako ih niko ne obilazi.

Zahvaljujemo se tim porodicama što su uputili dovu za nas, Također, zahvaljujemo se osobama koje su pomogle realizaciju ovog projekta: gosp Uzejrović Nedžad, gosp Karamović Salih predsjednik Medžlisa IZ Čelić, udruženju žena Koraja, udruženju Primus Koraj, Aljić Hajri i Ševki, Nerminu Ademović, Mirzi ef. Haliloviću i svim onima koji su na bilo koji način dali podršku ovom projektu.


Be the first to comment

Leave a Reply