Povratnička djeca Koraja obradovana donacijom Islamske zajednice


Islamska zajednice u BiH  je, putem Ureda za društvenu brigu Rijaseta, osigurala 340 kompleta školskih torbi sa priborom povratničkoj djeci u Vlasenici, Bratuncu, Zvorniku, Osmacima, Ugljeviku  i Loparama. U subotu, 11.9.2021. godine, podijeljene su torbe i školski pribor za 116 učenika osnovnih škola sa područja MIZ  Vlasenica.

Podjeli školskih torbi i pribora u Vlasenici prisustvovao je dr. Mensur Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje i glavni imam Nurdin-ef. Grahić.

“Zahvaljujemo se Rijasetu IZ u Bosni i Hercegovini, Uredu za društvenu brigu na čelu s Ibrahim-ef. Malanovićem koji su podržali realizaciju ovog projekta u povratničkim medžlisima i džematima Muftijstva tuzlanskog“, izjavio je ovom prilikom dr. Husić, te dodao: „Akcija je realizirana u saradnji sa glavnim imamima medžlisa i nastavnika  islamske vjeronauke. Islamska zajednica kontinuirano realizira  projekte podrške povratnicima na ovom području. Međutim, posebno smo radosni kada unesemo radost u srca naših najmlađih. Naše državne institucije i privrednici strateškim investiranjem u razvojne projekte sigurno mogu doprinijeti opstanku Bošnjaka. Ustvari, to je danas naš imperativ broj jedan.“

Nurdin-ef. Grahić, glavni imam MIZ Vlasenica je kazao: “Još jedan u nizu ključnih projekata IZ BiH je za svaku pohvalu. Koliko uvijek brinu o povratnicima i dokazuju da su uz nas od prvih školskih dana, potvrđuje i podjela ruksaka i školskog pribora osnovcima, Bošnjacima MIZ Vlasenica. Ova donacija će u velikoj mjeri pomoći učenicima da što opremljeniji započnu novi ciklus obrazovanja u svojim školama. Ovaj projekat je značajna podrška učenicima u radu i pretpostavka je za postizanje boljih rezultata…”

Ranije, u četvrtak, 9.9.2021., podijeljene su 74 torbe za povratničku djecu u Koraju, općina Lopare. Dodjeli su prisustvovali Džemal-ef. Sadić, glavni imam  Medžlisa IZ Čelić i Mumin-ef. Mumić, koordinator Odjela za društvenu brigu Muftijstva tuzlanskog.

U ovoj sedmici bit će realizirana podjela školskih torbi i pribora učenicima osnovnih škola u Bratuncu, Zvorniku, Osmacima i Ugljeviku.

Preuzeto: www.islamskazajednica.ba


Be the first to comment

Leave a Reply