Posjeta članica Medžlisa IZ Čelić – odjela za brak i porodicu Medžlisu IZ Bugojno i Maglaj


U subotu 16.11.2019. godine članice Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Čelić, zajedno sa članicama Asocijacije žena MIZ Brčko, bile su u posjeti MIZ Bugojno i MIZ Maglaj.

U džamiji Sultanovići MIZ Bugojno dočekale su nas vrijedne džematlinke pomenutog džemata, na čelu s koordinatoricom Odjela za brak i porodicu MIZ Bugojno muallimom Suadom Šehic. Prisustvovale smo mevludu za žene i predavanju muallime Ulfete Šečunović. Nakon proučenog mevluda članice su nastavile druženje uz kahvu do ikindije-namaz. Klanjanjem ikindije, zahvalile smo se domaćinima na gostoprimstvu i lijepom druženju.

U pratnji muallime Suade, u samom jezgru grada Bugojna obišli smo Kulturni centar i džamiju Princeze Džewhere. Ljepota objekta ogleda se i u izuzetnom izvedbenom obliku i posebnoj povezanosti džamije i Centra. Ispunjenih duša svoje putovanje nastavili smo do Maglaja.

U Maglaju su nas dočelale vedre, nasmijane i izuzetno gostoljubive džematlinke džemata Novi grad Maglaj, na čelu s koordinatoricom Odjela za brak i porodicu muallimom Amirom Talić. Nakon što smo obavile jaciju-namaz u prelijepoj džamiji, u suterenu džamije druzile smo se s domacinima, gdje nas je muallima Talić upoznala o gradu Maglaju. U znak dobrodošlice, članice hora ovog džemata počestile su nas sa dvije ilahije.


Zahvala Allahu dž.š. na prilici da se družimo sa sestrama u vjeri, u ime Njegovo, u mubarek mjesecu rebi´u-l-evvelu.

Piše: Prof. Nasiha Mujčinović, koordinator za brak, porodicu i ženski aktivizam Medžlisa IZ Čelić


Be the first to comment

Leave a Reply