Održana sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog


Redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog održana je u srijedu 25. decembra 2019. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Na sjednici su članovi Savjeta upoznati sa Planom rada Muftijstva tuzlanskog za 2020. godinu. Istaknuti su važniji programski i infrastrukturni projekti, te se iznova naglasio značaj mektepske pouke. Prezentiran je i Budžet Muftijstva tuzlanskog za 2020. godinu, kao i informacije o mevludskim aktivnostima i realizaciji akcije prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode. Razmatrana je i informacija o realizaciji akcije “Vršnjak vršnjaku daruje 1 KM”, te je zaključeno da će ova akcija naredne godine tokom proljeća biti organizovana u svim mektebima na području Muftiluka tuzlanskog, a tokom jeseni akciju će realizovati vjeroučitelji sa svojim učenicima.

Usvojen je plan akcije “Dani podrške Behram-begovoj medresi u Tuzli”. Zaključkom Savjeta Muftijstva tuzlanskog iz 2007. godine mjesec decembar je određen kao mjesec u kojem se realizira akcija Dani podrške Behram-begovoj medresi. Tim povodom na sjednici je donesen zaključak da će se u ovom mjesecu obaviti pripreme i pružiti konkretna podrška Behram-begovoj medresi.

Na svečanom dijelu sjednice muallimu Ibrahim-ef. Softiću uručeno je priznanje i nagrada za muallimski rad „Redžep-ef. Muminhodžić” za 2018/19. godinu.

Sjednici su, pored glavnih imam i direktora ustanova, prisustvovali i rukovodioci službi Muftijstva tuzlanskog.

www.muftijstvotz.ba


Be the first to comment

Leave a Reply

Pin It on Pinterest