Održana sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog


Sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog održana je u utorak, 2. juna 2020. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Na sjednici je razmatrana informacija o realizaciji ramazanskih aktivnosti i aktivnosti povodom Dana džamija na području Muftiluka tuzlanskog. Razmatrane su i informacije o obilježavanju godišnjica stradanja Bošnjaka u Vlasenici, Bratuncu i Zvorniku, te pripremama za obilježavanje 25. godišnjice Genocida nad muslimanima Bošnjacima u Srebrenici.

Članovi Savjeta upoznati su sa planom upisa nove generacije učenika u Behram-begovu medresu u Tuzli, te je usaglašen novi kalendar vjerskih i kulturnih manifestacija u 2020. godini, prilagođen trenutnim okolnostima.

Razmatrajući aktivnosti Islamske zajednice na području Muftiluka tuzlanskog u vrijeme pandemije koronavirusa konstatirano je da je Islamska zajednica na svim nivoima odgovorno obavila svoju misiju. I u narednom periodu nastavit će se odgovoran odnos naspram ove situacije, a u skladu sa sveukupnim procjenama stanja i uputama nadležnih organa.

Savjet je razmatrao i i druga pitanja iz domena svoga rada, a Sjednici su, pored glavnih imam i direktora ustanova, prisustvovali rukovodioci službi Muftijstva tuzlanskog.

www.muftijstvotz.ba


Be the first to comment

Leave a Reply