Održana 25. sjednica Savjeta za vjerska pitanja MIZ Čelić


U utorak 17. oktobra 2023. godine u sali za sastanke Medžlisa IZ Čelić održana je 25. sjednica Savjeta za vjerska pitanja sa početkom u 9:30 h. Na sjednici je razmatran sljedeći dnevni red:

  1. Usvajanje i analiza zaključaka sa 24. redovne sjednice Savjeta,
  2. Analiza upisa učenika i raspored mektebske nastave na nivou Medžlisa IZ Čelić,
  3. Plan mjera o unapređenju mektebske nastave po džematima,
  4. Tekuća pitanja.

Usvojeni su zaključci sa 24. redovne sjednice Savjeta za vjerska pitanja MIZ Čelić. Izvršena je analiza upisa učenika i utvrđen je raspored mektebske nastave po džematima.

Na sjednici je donošen okvirni plan mjera za unapređenje mekteba Medžlisa IZ Čelić koje će muallimi sprovesti u svojim mektebima. Utvrđen je plan posjeta mektebima i školama, termini oglednih časova, roditeljskih sastanaka, zajedničkog seminara za muallime i vjeroučitelje, prezentirani su novi katalozi za mektebska takmičenja, istaknuta je važnost formiranja mektebskih biblioteka, mektebskih fondova i i mektebskih odbora pri džematima.

Pod tekućim pitanjima je razmatrana organizacija radnog otvorenja džamije u Donjim Humcima, mevluda za žene, Kursa islama za srednjoškolce i volontiranje učenika medrese u mektebima. Prezentirana je knjiga “Moja priča” Amela Bojića.


Be the first to comment

Leave a Reply