Mevlud u Atik džamiji u Donjoj mahali – Koraj: petak (15.11.2019.) poslije jacije-namaza


Mevlud od hafiza Seida Zenunovića će biti proučen u Atik džamiji u Donjoj mahali (džemat Koraj Čaršija) u petak (15.11.2019.) poslije jacije-namaza. Asmir ef. Bekrić će biti predavač na mevludu.

Asmir ef. je rođen 08.08.1991. godine u Brčkom. Školovanje u Behram-begovoj medresi završava 2010. godine kao odličan učenik, a iste godine odlazi na školovanje na Univerzitetu El-Azhar koje veoma uspješno okončava 2015. godine stičući zvanje profesora islamskih nauka na Šerijatsko-pravnom fakultetu.

Pored redovnog školovanja, predavanja na fakultetu, posebnu pažnju je pridavao i naučnim kružocima – halkama u Azahrovoj džamiji, ali i drugim institutima za izučavanje arapskog jezika i proučavanje islamskih nauka.  Na taj način je stekao idžazetname  iz fikha, hadiska, nasljednog prava, sire – životopisa Božijeg poslanika a.s., akaida i arapskog jezika.

Tokom studiranja u Egiptu uređivao je list asocijacije bh studenata „Glasnik“ na bosanskom jeziku. Radove na bosanskom jeziku objavljivao je i u IIN Preporod i drugim medijima. Radove na arapskom jeziku pisao je u listu Asocijacije studenata iz Bosne i Hercegovine „Glas Bosne“ koji je na arapskom jeziku objavljivan u Egiptu.

Govori arapski i engleski jezik. Od 2016. godine radi kao imam, hatib i muallim u džematu Maoča Stara a od 2017. godine je koordinator za rad sa mladima Medžlisa Islamske zajednice Brčko.

Oženjen je i otac je jedne djevojčice.


Be the first to comment

Leave a Reply