Islamska zajednica donira 10 hemodijaliznih aparata zdravstvenim ustanovama u BiH


Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, shodno svom opredijeljenju ka dobrotvornom radu, misiji pozivanja na dobro i poticanja opće društvene koristi, kliničkim centrima i zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini donirat će deset hemodijaliznih aparata.

Islamska zajednica na taj način želi doprinijeti podizanju svijesti o kvaliteti života hemodijaliznih pacijenata u Bosni i Hercegovini.

“U svjetlu upozorenja medicinskih radnika i hroničnih pacijenata na objektivni nedostatak hemodijaliznih aparata u pojedinim centrima, njihovu starost i neispravnost, Islamska zajednica želi dati svoj skromni doprinos poboljšanju uslova medicinske njege, donirajući 10 hemodijaliznih aparata kliničkim centrima i zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini“, navodi se u saopćenju Islamske zajednice.

Donaciju u vrijednosti 200.000 KM Islamska zajednica realizirat će posredstvom Vakufske direkcije, a u saradnji s dugogodišnjim partnerom Fondacijom En Nedžat iz Kuvajta. Projekat će biti proveden u dvije faze, a njegovo predstavljanje bit će organizirano u subotu, 23. novembra 2019. godine u Sarajevu.

Na konferenciji će govoriti Asmir Neimarlija, stručni saradnik za projekte Vakufske direkcije, Muhammed el-Ensari, direktor kuvajtske fondacije En-Nedžat koja je partner u projektu, i Kasim Hadžić, pomoćnik direktora za medicinske poslove Kantonalne bolnice Zenica.

Izvor: Anadolija


Be the first to comment

Leave a Reply