Džemat Čaršija Koraj: Istigfarom, nasihatom i hajratima u susret učajlucima


U petak 5. januara 2024. godine u džematu Čaršija Koraj nakon jacije-namaza održano je predavanje u povodu dolaska učajluka mjeseca redžeba, ša’bana i ramazana.

U uvodnom dijelu svečanosti prisutnima se obratio domaćin Mersudin-ef. Nakičevića koji je istakao da u četvrtak 11. januara nastupa mubarek noć Lejletu-r-regaib i mjesec redžeb. Cilj svakog vjernika treba biti ulazak u svete mjesece sa istigfarom Allahu dž.š.

Prisutnima se obratio i glavni imam MIZ Čelić Džemal-ef. Šadić koji je izrazio zahvalnost džematlijama na uvakufljavanju u ovom džematu. Također, podstakao je džematlije da se u ovim mubarek danima dovom sjećamo naše braće u Gazi.

Večerašnji predavač bio je dr. Sead-ef. Seljubac sa temom “Istigfarom u susret učajlucima”. Sead-ef. je govorio o istigfaru i njegovim vrijednostima u mjesecu redžebu, ša´banu i ramazanu.

Predsjednik MIZ Čelić Salih Karamović sa predsjednikom džematskog odbora Koraj Čaršija uručio je vakufname i zahvalnice istaknutim džematlijama. Ukupan projekat uređenja Čaršijske džamije u Koraju bio je cca. 30 000 KM.

Svečanost su uljepšali glasovi hora MIZ Čelić, “Nur” iz Nahvioca. Džemal-ef. je proučio sejjidu-l-istigfar, salavate i zikr. Emir-ef. Poturak je proučio ašere, a Sead-ef je na kraju proučio dovu.


Be the first to comment

Leave a Reply