Azrail će posljednji umrijeti nakon što sve pomre na nebesima i Zemlji


“Nakon što sve živo na nebesima i na Zemlji bude usmrćeno Allah dž.š., će upitati Azraila (koji je sve duše izvadio): “O Azraile, ko je ostao?” A on najbolje zna. “Moj Gospodaru i moj Zaštitniče, Ti najbolje znaš, ostao je Tvoj slabašni rob Azrail”, odgovorit će. Zatim će Silni, Uzvišeni i Veliki reći: “Tako mi Moje veličine i Moje moći, zasigurno ćeš iskusiti patnju jer si patio Moje robove. Idi između Dženneta i Džehennema i umri.” On će otići i ispustit će krik koji bi, da Allah dž.š., nije već usmrtio sva stvorenja, zasigurno usmrtio sve do posljednjeg zbog njegove žestine, pa će umrijeti nakon toga.
Zatim će se Allah dž.š., okrenuti ka dunjaluku i reći će: “O dunjaluče! Gdje su tvoje rijeke? Gdje je tvoje drveće? Gdje su tvoje građevine? Gdje su kraljevi i sinovi kraljeva? Gdje su silnici i sinovi silnika? Gdje su oni što su jeli iz Mojih riznica i što su uživali u Mojim blagodatima, i oni što su obožavali druge osim Mene? Kome danas pripada vlast i carstvo?” I niko Mu neće odgovoriti. Zatim će Allah dž.š., odgovoriti Sebi Svojim Časnim Bićem, pa će reći: “Vlast pripada Allahu, Jednom Koji je sve nadvladao.”
Tako će skončati dunjaluk i sva stvorenja, a ostat će samo Allah dž.š., Vladar svih vladara, Hvaljeni i Uzvišeni.” Zatim slijedi proživljenje…i o tome ćemo nekad da nas dragi Allah dž.š., uputi na pravi put i sačuva od iskušenja! Amin!
(Iz knjige “Džibril a.s.)

www.svjetlodunjajluka.com


Be the first to comment

Leave a Reply