Predsjednik


Predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Čelić je gosp. Salih Karamović, privatni poduzetnik.

Salih Karamović rođen je 07.12.1969. god. u Brčkom, od oca Bećira i majke Fate. U Čeliću je završio osnovno obrazovanje, a u Brčkom srednju školu gdje maturira 1988. god. Te iste godine odlazi na odsluženje vojnog roka u JNA.

Prije početka agresije na BiH učestvuje u organizovanju i pripremi otpora kao jedan od pokretača otpora na ovim prostorima i član Patriotske lige od prvog dana.

U toku ratnog perioda, od prvog do posljednjeg dana angažovan je u Armiji BiH. Učesnik jedne od najveće bitke na ovim prostorima pod nazivom „Bitka na Frigosu“ kao i mnogih drugih. U toku rata nalazio se na mjestu komandira čete i dobija čin Nadporučnika sa kojim je i izašao iz rata.

Poslije rata uključuje se u rad mnogih organizacija kao što je predsjednik organizacionog odbora za obilježavanje značajne kantonalne bitke „Bitka na Frigosu“, zatim kao predsjednik Fudbalskog kluba N.K. Čelić sa kojim je zabilježio historijski uspjeh. Od 2000. god osniva građevinsku firmu koja zapošljava u prosjeku desetak radnika gdje dosad postoje mnoge reference i uspjesi u radu firme.

Izvršni odbor Medžlisa IZ Čelić čine:

 1. Salih Karamović, predsjednik
 2. Džemal ef. Šadić, glavni imam
 3. Fehim Mušanović, član
 4. Sabrija Muratović, član
 5. Rašid Hasanović, član
 6. Zahid Arnautović, član
 7. Osman Agić, član
 8. Hasmir ef. Okanović, član
 9. Mersudin ef. Nakičević, član.

Administraciju Medžlisa Islamske zajednice Čelić čine:

 1. Ibrahim ef. Bećirović, sekretar
 2. Zlatka Beganović, blagajnik.